Idrettsfag

- Er du glad i å være aktiv, trives ute i frisk luft og er idrettsinteressert?

- Ønsker du å utvikle deg i flere forskjellige idretter eller å spesialisere deg i enkelte idretter?

- Vil du ha generell studiekompetanse samtidig som du søker en aktiv hverdag i et trivelig og sosialt miljø med faglig dyktige lærere?

Da er idrettsfag noe for deg!

Du må i tillegg være interessert i teoretiske fag, siden dette også er en stor del av skolehverdagen. Det å kunne ferdes og oppholde seg i natur er også viktig, siden du som idrettsfagselev drar på forskjellige turer i ulike miljøer.

Eleverfaringer

Eskil Evjen 3IDA (2019/2020)

Jeg valgte idrettsfag og er veldig fornøyd med det. Miljøet, aktiviteten og lærerne gjør idrett til det optimale utdanningsprogrammet. Når jeg skulle velge utdanningsprogram på videregående, kom det råd fra mange rundt meg, men jeg valgte det jeg trodde kom til å bli best på alle områder. Idrett kombinerer turer som er ekstremt gode sosialt, teoretiske fag som gir generell studiekompetanse, og masse fysisk aktivitet.

Jeg er en aktiv person, og ved å gå idrettsfag har jeg muligheten til å trene både på skolen og på kveldstid. Opplegget mellom egen idrett og skolen er fantastisk, man legger til rette og samarbeider godt. Uansett om man velger topp- eller breddeidrett får man muligheten til å prøve flere aktiviteter og idretter gjennom andre fag. Gjennom de ulike idrettsfagene lærer vi mye nyttig, som gjør det lettere for oss å planlegge og gjennomføre trening samt spise godt og riktig.

Muligheten til å ha en morsom og variert skoledag, men samtidig få generell studiekompetanse var det som fikk meg til å velge idrettsfag. Miljøet i klassen har vært bra siden dag en og blir bedre og bedre for hver dag som går. Variasjonen mellom idretter og fritidsinteresser gjør at vi aldri går tom for ting å snakke om.

Sist men ikke minst, er turene vi har veldig bra. Vi startet tidlig i vg1 med en kanotur. Her fikk vi gode erfaringer som er nyttige å ta med seg videre til de andre turene vi skal på. Vi hadde veldig mye regn, men humøret falt aldri. Vi hadde det utrolig gøy og jeg gleder meg allerede til sykkeltur, fjelltur og vintertur.

Idrettsfag er på mange turer og har et veldig bra opplegg på skolen, jeg gleder meg til å gå på skolen og ha det gøy hver dag.

Jeg er kjempefornøyd med idrettsfag og ville ikke byttet utdanningsprogrammet mot noe annet.

Erica Nordseth 1IDA (2019/2020)

Erica Nordseth
Bjørkelangen vgs

Jeg er en jente som liker å være i aktivitet og det at jeg kan kombinere idretten min og annen trening med skole er absolutt noe jeg trives med. Treningen er også et veldig fint avbrekk i skolehverdagen og vi har sjelden hele teoridager. Det at vi i tillegg drar på en tur med klassen hvert år gjør at det alltid er noe spennende og gøy å se frem til. På idrettsfag har vi også fag der vi lærer hvordan man skal trene riktig, hva man bør spise, hvordan de ulike musklene fungerer og mange flere nyttige temaer som gjør at treningsøktene blir mye bedre gjennomført og ikke minst mer interessante.Idrettsfag på BVS er et utdanningsprogram som virkelig burde vurderes. Idrettslærerne er utrolig dyktige og erfarne. De er flinke til å tilrettelegge for hver enkelt og setter veldig mye fokus på eleven og deres progresjon innenfor både skole og idrett. Jeg brukte mye tid på å finne ut hvor jeg ville søke og hvilket utdanningsprogram jeg ønsket. Etter å ha gått på idrettsfag er det ingen tvil om at dette var det rette valget.

Klassemiljøet blir også noe helt annet når man velger idrettsfag, og er derfor mye av grunnen til at jeg valgte dette utdanningsprogrammet. Med tanke på at vi kun er én klasse med samme interesser, gjør dette at vi klarer å skape et veldig sterkt bånd til hverandre.
Utdanningsprogrammet legger også til rette for at jeg får den generelle studiekompetansen som jeg ønsker og som er veldig nyttig å ha med seg videre i livet.

Jeg har virkelig ikke angret et sekund på valget mitt om å søke idrettsfag og håper du også vurderer å ta med dette utdanningsprogrammet på din søknad.

Stian Lerdahl

Fagkoordinator Idrettsfag