Frisør, blomster, interiør og eksponeringsdesign [Hopp til innhold]

Frisør, blomster, interiør og eksponeringsdesign

Synes du det er spennende å utforme og designe egne produkter og har du lyst til å lære mer om designprosesser og om ulike materialer? Liker du digitale programmer som Photoshop og InDesign? Vurderer du å bli frisør, interiørkonsulent, blomsterdekoratør, utstillings- eller profileringsdesigner?

På Frisør, blomster, interiør og eksponeringsdesign blir du bedre kjent med disse mulighetene og kan jobbe med disse yrkene både på skole og ute i bedrift.

Uansett om du ønsker fagbrev, yrkeskompetanse eller studiekompetanse så kan Frisør, blomster, interiør og eksponeringsdesign være veien du skal gå.

Flere inntrykk og bilder fra avdeling for Design og håndverk (som fra skoleåret 20/21 skifter navn til Frisør, blomster, interiør og eksponeringsdesign) på Bjørkelangen vgs finner du på facebooksiden vår: https://www.facebook.com/DHBVS/  eller vår Instagramkonto, DH Bjørkelangen VGS.

Andre året - Vg2

Du som allerede går i Vg1 Design og håndverk 2019/2020, søker deg videre til Vg2 innenfor det "gamle" utdanningsprogrammet. På vår skole kan du på Vg2-nivå velge

Vg2 Interiør og utstillingsdesign

Eleverfaringer

Nora Hauger Gruer, 1DHA (18/19)

På Design og Håndverk har vi mange forskjellige oppgaver som gjør det interessant å jobbe. Vi jobber med mange typer materialer (treverk, keramikk, tekstil, osv), og teknikker rundt disse. Vi bruker også mye pc, hvor programmer som Photoshop, InDesign og Sketchup blir brukt.

Lærerne lar oss jobbe mye selvstendig. De ser oss som enkeltpersoner, og har god forståelse for at vi jobber i ulikt tempo. De gir oss gode råd om arbeidsteknikker og hjelper oss så godt de kan hvis vi trenger det.

 

Camilla Nyberg, Vg2 interiør og utstillingsdesign (18/19)

Jeg valgte interiør og utstillingsdesign fordi jeg trivdes så godt på vg1 design og håndverk her på skolen. Gikk sammen med snille, fine folk, som jeg deler interesser med og hadde flinke lærere.

Jeg får være veldig kreativ med oppgavene vi får. Akkurat nå jobber vi med en stor utstilling og der får jeg prøvd ut mye forskjellig innen materialer, komposisjon og vi samarbeider godt. Vi er aktive, slipper å sitte hele dagen.

Innen interiør har vi så langt jobbet både digitalt i SketchUp og i skalamodell og det er veldig gøy! Innen det digitale har jeg utviklet meg mye, og har lært meg flere av Adobeprogrammene godt.

Er i praksis i bedrift en gang i uken og har fått prøve meg innen utstillingsdesign og andre oppgaver. Trives også godt i arbeidslivet.

Kristian Johansen Lærling i Profileringsdesign

Jeg startet på Vg2 interiør og utstillingsdesign etter å ha gått vg1 Design og Håndverk. På Vg1 ble jeg kjent med forskjellige materialer og fremgangsmåter for forskjellig håndverk. Jeg ble også introdusert til Profileringdesignsyrket som jeg valgte å følge videre til Vg2. På Interiør og utstillingsdesign fikk jeg prøve meg mye med foliemaskin og mye grafisk arbeid pluss at jeg fikk jobbe med en tidligere eksamensoppgave for profileringsarbeid som ledet til at jeg ble ekstremt interessert i dette faget.

Jeg fant bedriften Romerike Tekstiltrykk som jeg søkte praksis i og senere ble jeg lærling der. Under året mitt i Vg2 var jeg ikke veldig begeistret for interiør og utstillingsdesign, det var profilering jeg var der for. Men jeg lærte veldig fort at interiør og utstilling også kunne være veldig morsomt om man hadde motivasjonen til det. Lærerne var veldig flinke til å motivere, veilede og følge opp. Så alt i alt hadde jeg to supre år hvor jeg lærte utrolig mye nyttig.

Kontaktperson

Joakim Bergersen

Fagkoordinator Service og samferdsel / Design og håndverk

E-post joakim.bergersen@bjorkelangen.vgs.no

Tlf: 63 85 46 40