Elev-PC

Elev-PC for elever ved skoler i Akershus

Alle elever i de videregående skolene i Viken fylkeskommune skal ha en bærbar datamaskin. Elever ved de videregående skolene i tidligere Akershus må selv sørge for å skaffe seg en datamaskin til skolestart.

Du kan bruke enhver datamaskin som oppfyller minstekravene eller bestille en subsidiert datamaskin gjennom fylkeskommunens innkjøpsavtaler.

Du kan lese mer om minstekravene, hvilke modeller du kan velge mellom og hvordan du bestiller på www.viken.no/elev-pc.

Uansett hvilken datamaskin du velger å bruke, vil du få:
- utstyrsstipend fra Lånekassen (gjelder elever med ungdomsrett).
- gratis tilgang til alt du trenger av programvare til bruk i opplæringen, inkludert Office 365 og andre lisensbaserte programmer.
- ansvaret for å holde datamaskinen i orden. IKT-kontoret ved skolen kan hjelpe deg med feilsøking o.l.

Hva slags datamaskin bør du velge?

Vi anbefaler sterkt at elever som skal gå Elektro og Teknikk og industriell produksjon (TIP) bruker PC med Windows 10. Dette for å få installert nødvendig programvare til bruk i opplæringen som bare fungerer på PC.

Den rimeligste PC-en som kan bestilles gjennom fylkeskommunen (se her: https://viken.no/tjenester/skole-og-opplaring/opplaring-i-skole/elev-pc/elev-pc-akershus/) er av god kvalitet og er kraftig nok til det daglige skolearbeidet for elever på alle skolens utdanningsprogrammer. Vi anbefaler derfor denne typen PC, eller en tilsvarende modell med Windows 10, for alle våre elever. Det er en fordel at elever med lese- og skrivevansker har PC (ikke Mac) fordi noen spesialprogrammer kun fungerer på Windows.

Utdanningsprogram - hvilken type maskin kan brukes

• Studiespesialisering/Idrettsfag - PC eller Mac
  • Helse- og oppvekstfag - PC eller Mac