Fylkesmessa for ungt entreprenørskap

Fylkesmessen GründerExpo 2019 gikk av stabelen 28. februar på Norges varemesse. Totalt 161 Ungdomsbedrifter ga hverandre hard konkurranse.

Nivået var meget høyt og det var utrolig mange flotte utstillinger, gode forretningsideer og engasjerte ungdommer.

Second Life UB fra Bjørkelangen VGS fikk 1. plass i kategorien «Beste utstilling». I tillegg var de nominert blant de beste Ungdomsbedriftene i kategoriene «Beste forretningsplan» og «Beste markedsføring». Ungdomsbedriften FLend fra Bjørkelangen var blant de nominerte i kategorien «Størst verdiskapingspotensial». Kjør meg UB og HangUnder UB fra Bjørkelangen stilte også med flotte stands og topp innsats. En stolt lærer takker elevene for god jobbing og engasjement gjennom skoleåret.

Second Life scoret høyt på sitt gjennomførte og røffe konsept hvor de gir brukte klær nytt liv og ny, tøff design. Brukte klær og gjenstander samles inn og påføres nytt trykk med en tøff logo og kule figurer som du kan se av bildet. På den måten bidrar de til å redusere miljøskadelig avfall og gjør det kult å gå med brukte klær.

FLend UB var blant de nominerte i kategorien «Størst verdskapingspotensiale.» De har utviklet en genial løsning for at ungdom skal slippe å pådra seg dyr kredittkort-gjeld. Gjennom en app kan det inngås låneavtaler mellom venner som registrerer seg på appen. På den måten kan venner låne penger av hverandre på en rask, sikker og rimelig måte.

Kommer du ofte for sent til bussen? Kjør meg UB hjelper elever å komme seg enkelt og tidsnok til skolen.  Gjennom en egenutviklet app kan elever med og uten bil registrere seg for å kunne avtale skyss til skolen. Elever som for eksempel ikke rakk skolebussen og som ikke har bil -  kan raskt formidle behov, posisjon og destinasjon via GPS til elever med bil – slik at de kan plukke opp elever underveis på vei til skolen.

HangUnder UB tilbyr en sunn energidrikk for «dagen derpå». De hjelper også med et miljøproblem. De inngår avtaler med butikker om å få gratis frukt og grønt som ellers ville ha blitt kastet. Av dette sunne råstoffet lager de sunn og velsmakende energidrikke.  Så her slår de «to fluer i en smekk». Reduserer matavfall og gir deg en sunn energidrikk.

Roar Bjerkeli