Besøk fra Kenya - Tumainiprosjektet

Bjørkelangen videregående skole fikk mandag 3. september storfint besøk hele veien fra Giribe i Kenya. Besøket var ekteparet, Robert og Faith Masaga.

Mandag 3. september ankom de BVS og fikk en hyggelig velkomst av elevrådsstyret, medlemmer av skolens Tumainikomitè og deler av ledelsen. Alle samlet seg til felles servering, samtaler og utveksling av spennende historier, før det ble en omvisning på skolen.

Etter skolens slutt på mandag ble gjestene våre med på en busstur i nærområdet. Vi besøkte gårdene til elevene Astrid Svenneby og Vegard Færgestad, nåværende og tidligere aksjonsansvarlig i elevrådsstyret.

Tirsdag 4. september fikk Robert og Faith besøke ulike klasser. Dagen startet med en vanlig time på kjøretøy og elektro, før turen gikk videre til to teoretiske timer. De påpekte hvor heldige vi i Norge er med læringsforholdene og utstyret vi har tilgang til. På kvelden ble det arrangert en åpen Tumaini-kveld på Bjørkelangen vgs. Elevene fra Bjørkelangen og Kjelle videregående var tilstede, sammen med foreldre, lærere, tidligere elever og andre. Det var en hyggelig, intim og lærerik kveld. Astrid og Vegard viste bilder fra turen og fortalte rundt de. Robert og Faith fylte på med informasjon, synspunkter og fortellinger. Kvelden ble avsluttet med felles mingling og servering.

Onsdag 5. september var gjestene våre fra Kenya innom elevrådsseminaret på Fossheim. De fortalte om behovene de har i Kenya og utstyr de ønsket seg for å gjøre hverdagen enklere.

Møtet mellom elevene, Robert og Faith var minnerikt. De har uttrykt stor takknemlighet overfor alle som de har møtt i løpet av sitt besøk på Bjørkelangen.

Madelen Holtedalen og Marte Hamre Strøm.