En hilsen fra utvekslingseleven

Bjørkelangen vgs har hatt en utvekslingselev dette skoleåret. Her kan du lese om hennes opphold i Norge.

For de av dere som ikke kjenner meg, heter jeg Madeleine. Jeg har gått på Bjørkelangen VGS i år som utvekslingsstudent fra USA. Dette året har vært så utrolig fint, fordi jeg har fått muligheten til å oppleve en helt annen kultur her i Norge. Jeg har fått mange nye venner som jeg aldri kommer til å glemme.
Jeg kom til Norge i august med en organisasjon som heter AFS, sammen med andre elever fra forskjellige land. Jeg bodde med en vertsfamilie her i Norge som ønsket meg velkommen inn til familien sin. Å dra på utveksling i utlandet er en veldig spesiell opplevelse, fordi man får et helt nytt liv og et annet perspektiv om verden. Blant annet har jeg lært mye om min egen kultur og mye om USA også. Det har vært interessant å få vite hva nordmenn syns om de relevante temaene i USA som for eksempel Donald Trump, siden det er et veldig stort fokus på politikken i USA i verden i dag.

Å gå på skolen her i Norge var faktisk ganske annerledes enn skolen i USA. I USA er det ikke så vanlig å bruke datamaskiner på skolen, og vi får ikke lov til å bruke mobiltelefonene våres i timene i det hele tatt. I tillegg til dette, får elevene i USA vanligvis mye mer lekser som vi må levere fordi det påvirker karakterene. Selv om vi har jevnlig prøver ellers i året og store prøver på slutten av året i USA, er de ikke så omfattende i forhold til de heldagsprøvene som de har her. Skolesystemet generelt er også annerledes enn det i USA fordi vi ikke har store eksamener, bare vanlige prøver. Jeg likte veldig godt å gå på skolen i Norge, fordi det var mer avslappende for det meste i forhold til skolen i USA.

Hvis dere får muligheten eller tenker på å dra på utveksling, anbefaler jeg det veldig mye. Man kan ikke forestille seg hvor mye man lærer i løpet av et kort år i et annet land. Å være utvekslingsstudent er ikke noe for alle, men det er så utrolig mange store fordeler for de som velger å gjøre det. Man blir mye mer selvstendig og lærer så mye om seg selv. The world can seem large, but it becomes a lot smaller when one steps out into it. Verden kan virke stor, men den blir mye mindre når du tar et skritt i en annen “verden” du ikke kjenner. Tusen takk til alle dere som har gjort dette året til en fantastisk tid for meg her på Bjørkelangen videregående skole. God sommer :)

Hilsen,
Madeleine