Reisebrev fra Forst

Allerede før klokken halv syv sto var BVSs delegasjon til Forst samlet på Gardermoen. Å komme seg til Berlin gikk uten problemer og vi kom oss fint videre til Sentralbanestasjonen der det ble lunsj.

Derfra var det først et tog til Cottbus, der vi skulle rekke lokaltoget videre til Forst. Her var toget dessverre litt forsinket, dermed måtte vi vente i Cottbus. Her ble det enda litt mer rot, siden vi hadde fått feil informasjon om hvilken perrong toget skulle gå fra. Da det ikke var noe tog på vår perrong, men et på den andre siden av stasjonen, skjønte Hannes at det kanskje var noe galt, så da sprang to lærere og ni elever det de kunne, og vi rakk så vidt toget. På den siste delen av togreisen ble elevene stadig mer spente på å få møte vertsfamiliene sine.

Tirsdag morgen møttes vi igjen på skolen, der det var litt forskjellige bli kjent-leker. Deretter ble vi tatt med på en sykkeltur gjennom Forst og skogen rundt. Det var en herlig sykkeltur gjennom flatt østtysk skog og by i strålende sol.

Onsdagen startet med felles tradisjonell frokost på skolen, som var ganske lik en norsk frokost. Brødskiver, egg, ost, syltetøy og friske bær. Etter frokost ble det litt endring i planen, og vi dro til grensebyen Görlitz i stedet for Dresden. Her vandret vi rundt og så på vakker og arkitektur fra mange forskjellige tidsepoker. Resten av dagen gikk med på togturen hjem, der ikke bare elevene sovnet.

Torsdag møtte vi hverandre på skolen, før vi dro i minibusser til en lokal sjokoladefabrikk, der de lager håndlaget belgisk sjokolade. Etter en innføring og liten smaksprøve(med kakao i varmen), så fikk vi pynte vår egen sjokolade. Det ble selvfølgelig god tid til både å nyte en hjemmelagd is, og kjøpe ekstra sjokolade. Tilbake i minibussene gikk turen videre til Spreewald, en vakker og grønn nasjonalpark med en labyrint av sakteflytende kanaler, som egner seg veldig godt til padling, så naturlig nok var det vi skulle. Alle satte seg i to og to i kajakker, og begynte å finne ut av hvordan man gjorde dette. Ferdighetsnivået var ganske ulikt til å begynne med, men det tok ikke lang tid før alle hadde fått teken og gled rolig igjennom skogen. Etter et par timer på vannet tok vi toget tilbake til Forst.

I morgen venter Berlin og flyturen hjem til Oslo.