Vi ønsker alle en god 17. Mai!

Det blir en annerledes 17. Mai-feiring, og det har vært en annerledes inngang til vår nasjonaldag.

Vi har denne uken åpnet opp skolen for tilnærmet alle elever, selv om det er begrenset hvor mange dager de ulike gruppene er på skolen. Det har vært hyggelig for alle å se hverandre igjen, og det er fint å se skolen fylles med elever og lærere igjen.

Mitt inntrykk er at åpningen har gått greit, selv om det er noen praktiske utfordringer. Elevene forholder seg til smittevernreglene og tar hensyn til seg selv og andre.

Jeg må bare understreke hvor viktig det er at alle fortsetter med dette i ukene som kommer; vær hjemme om du er syk, hold avstand og ha god håndhygiene.

Vi erfarer at vi må justere planene våre noe underveis, og det betyr at noen grupper ikke skal være så mye på skolen som vi kanskje har signalisert eller som de ønsker. Dette skyldes blant annet planlagte muntlige høringer og kapasitetsutfordringer når det gjelder  smittevernet. Dessuten vil det alltid dukke opp uforutsette situasjoner som gjør at vi må justere planene våre. Jeg håper alle har forståelse for dette. Vi skal informere så godt vi kan.

Jeg vet at mange ser fram til avgangsfesten for elever og foresatte i avgangsklassene når man avslutter videregående skole. Dessverre blir det ikke en felles avslutningsfest i vår. Vi ser nå på hvordan vi kan lage en hyggelig avslutning for elevene i de ulike klassene, og kommer tilbake til planer for dette etter hvert.

17. Mai markerer normalt avslutningen på russefeiringen og starten på eksamensperioden. I år blir det ingen eksamen og det har ikke vært russeaktiviteter av betydning så langt.

Jeg forstår at det nå planlegges russefeiring etter 17. mai, og håper alle avgangselevene får en trivelig avslutning på tiden på Bjørkelangen vgs. Men husk på å ta vare på hverandre, husk smittevernreglene og sørg for at alle blir inkludert og får gode opplevelser. Og så er det fortsatt opplæring og vurderingssituasjoner som skal foregå.

Jeg ønsker alle elever og foresatte en flott 17. mai-feiring og en fin avslutning av skoleåret.

Olav Wennemo