Sommerfugler før avreise til Kenya

Onsdag reiser en gruppe med elever og ansatte fra Kjelle vgs og Bjørkelangen vgs på en ukes tur til Kenya.

I høst jobbet og samlet elever ved Bjørkelangen vgs inn over 150 000 kroner under Tumaini-aksjonen, og nå drar en gruppe fra BVS og Kjelle vgs til Giribe i Kenya for å se hva pengene blir brukt til. Begge de videregående skolene har Tumaini som bistandsprosjekt. Annenhvert år drar en gruppe fra skolene til Kenya, og de reisende får med dette verdifull og viktig innsikt i hva pengene direkte går til og hjelper til med.

- Det er noen sommerfugler i magen nå, forteller leder for Tumaini-aksjonen Solveig Vollset. Hun går studiespesialiserende Vg2 på BVS, og har ledet aksjonen som ble arrangert i november. Sammen med Johanne Bernhus fra Vg1 idrettsfag og Lea Bautz Schulz fra Vg1 helse- og sosialfag skal de være en uke i Kenya. Sammen med seg har de miljøarbeider Fredrik Tømte, og tre elever og en lærer fra Kjelle vgs. Solveig er spent på alt de vil møte, for eksempel når det gjelder fattigdom. - Jeg er veldig glad for å kunne hjelpe de som trenger det, sier hun videre, og forteller at de skal ha engelskundervisning på skolen der, og besøke en døveskole som drives for penger fra Norge. - Også skal vi på safari en dag!

Har med klær og skrivesaker til utdeling
I bagasjen har de ikke bare "antibac" og kamera, men også en del ting de skal gi bort til landsbyene de besøker. De gleder seg til å gi fra seg barneklær, skrivesaker og annet til noen som virkelig trenger det.

- Jeg drar med vidåpne øyne, og skal ta til meg alle inntrykk, sier Fredrik Tømte. Selv har han ikke vært utenfor Europa før, og ser fram til å se hva pengene fra elevene på BVS bidrar til. Han har har forberedt godt med kamerautstyr med slik at de kan dokumentere reisen og formidle opplevelsene til resten av skolen når de er tilbake igjen.

Under den en ukes lange reisen skal de, når de har internettdekning, sende resierapporter hjem gjennom Facebook https://www.facebook.com/tumaini.bvs/ og Snapchat (Tumaini Kjelle og Bjørkelangen). Les mer om Tumaini-prosjektet her.