Elevene våre jobber for vann og utdanning

Fredag 29. november er det aksjonsdag for elevene på BVS. "Vann er kilden til alt liv" er i år parolen til skolens bistandprosjekt Tumaini.

Vi samler inn penger til skolens bistandsprosjekt Tumaini, som er en uavhengig organisasjon som yter bistand til utdanning, helse og hjem i Kenya. Skolens elever samler inn og jobber for penger som går til Giribe i Kenya. I år går pengene til vann. Vannmangelen i Giribe er stor. Det har vært lange perioder med tørke det siste året. Klimaendringene blir tydelige i denne delen av verden. Menneskene går gjennom store utfordringer - mat er den største utfordringen.

Hva gjør mangel av vann for et samfunn?
1. Planter som skal bli mat gir ikke avling og visner
2. Dyr får ikke beite og dør
3. Mennesker drikker urent vann. Det blir utbrudd av kolera, amøber og andre dødelige sykdommer der barna er de mest sårbare
4. Skoler må stenge.
5. Livet blir vanskelig med priser som fordobles i butikker.
6. Jenter som er ungdommer giftes bort. (Fra 13-14 års alder).
Vann er livsviktig!!!

"Vann er kilden til alt liv" er derfor parolen til aksjonsdagen i år. I tillegg går pengene til videre drift av Technical school, som vi har vært med å bygge.

Vi er heldige som kan bidra til et så seriøst og fint prosjekt, og vi vet at vi hjelper mennesker i Giribe.

Følg Tumaini-Bjørkelangen vgs på Facebook.