Fiberblåsing på timeplanen

Torsdag 7. november hadde Vg2 Data- elektronikk en spennende fagdag.

Pär Andersson fra Edugrade kom til skolen og holdt kurs i fiberblåsing. Skolen mottok også en gave, i form av et «blåseverktøy» for fiberblåsing. Elevene og lærerne på elektro syntes dette var kjempegøy.

Kontaktlærer Per-Fredrik Ukvitne dro nemlig i land en premie når han på et tidligere tidspunkt deltok på NITO-messe i Trondheim. Premien besto av kurs og utstyr.  Konkurranse gikk ut på å lage den beste «fiberskjøten», og der ble det en 1. plass på Ukvitne.

Uttalelse fra elev Benjamin Altmann Tærud:

«Det har vært en morsom og spennende dag, og fiberarbeid er favorittfaget mitt. Fiber skal strekkes over lange strekninger, og skal ha beskyttelse i form av rør – slik at den ikke blir ødelagt. Jeg tror ikke mange skoler har dette utstyret. - Det er viktig at vi får relevant opplæring av fagpersoner som Pär i Edugrade. Vi fikk prøve både fiberblåsemaskinen både på «innblåsing» og «utblåsing» av fiber i microrørene».

Om Edugrade:

De har hovedkontor i Sverige, nærmere bestemt Hudiksvall. Der driver de en privat fagskole. Elevene utdannes for yrker innen bredbåndsbygging. Eks. IT-sikkerhetsteknikker, optotekniker, prosjektleder bredbånd, statsnettsingeniør og en del frittstående kurs. De har også kontor i Oslo, der Pär jobber. De holder også kurs for bedrifter i Oslo.