Vi tester yrkeslivet

Har du valgt yrkesfag? Da må du ut og jobbe. Våre elever på Helse og oppvekst tar selvsagt utfordringen.

For noen kjennes det nytt og usikkert, kanskje på grensen til litt skummelt. For andre er det en befrielse å komme litt bort fra skolebenken og endelig kunne fordype seg i det arbeidet som venter når skolegangen på BVS er over.

Denne uken har alle våre Vg2 elever på Helsearbeiderfag og Barne- og ungdomsarbeiderfag hatt sin første uke ute i praksis, den første av i alt mange uker dette skoleåret. De arbeider nå i barnehager, på sykehjem, i hjemmesykepleien, dagsenter og frivillighetssentralen. Her skal det høstes erfaringer, knyttes bekjentskaper, og de skal få en forsmak på arbeidslivet som venter både under og etter læretiden.

Elevene på Vg1 er allerede drevne vgs-elever. Etter oppstarten i august har de nå fått erfare både skriveøkter, gruppearbeid, innleveringer, prøver, spennende undervisning, og en god del praktisk arbeid. I forkant av neste YFF modul (yrkesfaglig fordypning) som begynner i uke 47, hvor de også skal ut i bedrift, har de på de siste seks fredagene hatt YFF, i innemodul. Tre fredager har de fordypet seg i Barne-og ungdomsarbeiderfaget. De har lekt, sunget, og vært på besøk i barnehager. De andre tre fredagene har de fått ulike smakebiter innen Helsearbeiderfag. Elevene har målt blodtrykk og puls. De har lært om førstehjelp, generell sykepleie, og de har besøkt sykehjemmet på Bjørkelangen.

Sakte men sikkert blir elevene, en etter en, rustet for arbeidslivet. Trygge rammer, gode arbeidsforhold, og tett samarbeid mellom skole, bedrift, elev og lærer legger grunnlaget for en spennende fremtid. Vi på Helse- og oppvekstfag gleder oss over utviklingen, og til å følge elevene videre på veien mot voksenlivet.