...bare må lese!

Denne uka har vi hatt oppstart av det årlige leseprosjektet for de åtte Vg1-klassene på yrkesfag. Et bredt utvalg titler er presentert, og elevene har nå lånt hver sin bok.

Vi ønsker at leseprosjektet bidrar til økt leseglede!

I prosjektet er det lesing av romaner på timeplanen for elevene i alle Vg1 yrkesfaglige utdanningsprogram. De leser i rundt 30 minutter tre-fem dager per uke fordelt på programfagstimene og noe i norskfaget. Prosjektet varer fra uke 41 til og med uke 46, og avsluttes med en fagdag hvor elevene lager boktrailer.

Felles avslutning, en Grand Finale, tirsdag i uke 48 med besøk av forfatteren Sigbjørn Mostue som har skrevet serien "I morgen er alt mørkt". Da blir det også Oscar-steming og premiering av beste boktrailer!

Hensikten med prosjektet er å vekke leselyst hos elevene og oppleve gleden av å lese en god historie. For noen er det ganske fremmed å bare skulle sitte med nesa i en bok i en hel halvtime i en ellers travel hverdag. Hvis vi kan få lesing til å bli litt mindre skummelt for disse elevene er mye oppnådd. Vi håper at mange av elevene fortsetter å lese etter at prosjektet er avsluttet, og tar fram ei bok senere i livet. Da vil de på sikt ha gleden av å bli bedre lesere.

Flere av forfatterne vi har hatt på besøk trekker fram at vi rett og slett blir bedre mennesker av å lese! Gjennom  bøkene har vi mulighet til å bli kjent med helt andre mennesketyper og deres liv og valg. Lesing trener "den empatiske muskelen". Det kan vi være enige i!