Mye god læring i god mat!

På Helse og oppvekst er mat og helse viktige ingredienser.

Så var vi plutselig godt i gang. Etter flere dager der hovedfokuset har vært på læringsmiljø, og det å bli kjent på skolen og i klassen, har undervisningen nå startet. Det er jo slik det skal være, for selv om vi hele året vi ha fokus på gode relasjoner mellom elev-elev, og elev-lærer, så er det jo derfor elevene er her på skolen. For å lære.

Vi er imponert og elevene på Helse og Oppvekst i år. Førsteklassingene våre utmerker seg spesielt når det kommer til inkludering og samhold. De er flinke til å ta vare på hverandre, og de er ivrige til å lære. Det lover godt for skoleåret!

I år har vi hele tre førsteklasser på Helse og Oppvekst. Tre flotte klasser, ledet av tre fine lærere. Ragnhild, en svært dreven dame i gamet, en dronning på avdelingen, og Tine og Elin, to rykende ferske lærere, nyansatte på BVS. For et team! Alle tre med hver sin styrke, en kombinasjon av klokskap, gode erfaringer, nye ideer, og drøssevis av pågangsmot.

I tillegg til tradisjonell tavleundervisning jobbes det også kreativt med fagene i timene.

Denne uken har 1HSB vært på kjøkkenet med lærer Elin. Elevene ble delt inn i fire ansvarsgrupper, og fokuset var på sunt kosthold, tilpasset mennesker i alle aldre. De tre utfordringene elevene fikk da de skulle utarbeide menyene var en kjøttfri rett, en rett uten gluten, og en melkefri.

Kjøkkenet luktet straks en spennende blanding av søte frukter, deilige friske grønnsaker, og litt svidd hvetemel… Den noe utradisjonelle kombinasjonene av lukter til tross, her var det duket for et festmåltid. Langbordet ble sirlig dekket med kopper, kar og brettede servietter, før elever og lærer ammen inntok hva som ikke kan ansees som annet enn et realt herremåltid.

Omelett med grønnsaker, rykende ferske scones både med og uten gluten, rundet av med en frisk smoothie.

Mette og gode gikk elevene til storefri, etter to spennende, utfordrende og litt annerledes økter. Jammen finnes det mye god læring i god mat!

Takk for enda en flott skoleuke. Med vennlig hilsen, alle oss på Helse og Oppvekst.