Kickoff for realismen på Vg3 studieforberedende

Norsk er et viktig fag, og elever og lærere startet friskt med kickoff i auditoriet på fredag.

Marte leste fra begynnelsen av romanen Forrådt av Amalie Skram, nemlig den sterke scenen der Ory gruer seg til bryllupsnatten med den dobbelt så gamle skipskapteinen, Rieber. Vi er på sent 1800-tall. I samtalen med moren kommer det tydelig fram at ingen har fortalt 17-åringen hva som skal skje. Det lille hun vet gjør henne livredd.

Etter opplesningen fikk elevene en humoristisk gjennomgang av de store linjene i realismen. Kickoffet ble avsluttet med en quizlet og innledende informasjon om fordypningsemnet.

Her er elevene sammen med tre av lærerne: Frode Daniel Kagge, Marte Brakestad Ihlebæk og Siri Lybekk Haugen.

Bjørkelangen vgs