I startgropa på resten av livet, velkommen til Helse og Oppvekstfag.

Så var vi i gang. En drøss spente elever, og et knippe over-energiske lærere som har hatt pedagogiske abstinenser siden midten av sommerferien, stod klare da startskuddet gikk på tirsdag. Skolestart. Endelig!

Over skolegården lå en eim av spenning, nyspissede blyanter og Axe bodyspray. Nervøse nye elever, og selvsikre 2. og 3.års studenter, i salig blanding, akkurat slik en skolestart skal være. Det var smil, latter, gjensynsglede, og det var tårer. 

Og sånn, plutselig, omtrent midt på formiddagen denne tirsdagen var vi i gang. Seks hele klasser på Helse og oppvekst, fordelt på vg1, og vg2. Ny rekord, og ingenting er mer gledelig enn akkurat det. Det er tross alt disse ungdommene som skal ivareta helse og oppvekstsektoren i landet vårt i fremtiden, og vi på avdelingen kan dermed skrive under på at fremtiden er i sikre hender. For maken til et knippe flott ungdom skal du lete lenge etter. Dedikerte, flotte, hardtarbeidende, og imøtekommende unge mennesker, alle i startgropa på resten av livet! 

Det er gledelig å se samholdet som vokser frem, selv etter så få skoledager. Det er spennende å se glimt av hver enkelt elevs styrke, og det er inspirerende å høre om ambisjoner og fremtidsplaner. Så mye flott ungdom samlet under samme tak, i samme klasserom. Så unike, så ulike, men med en fellesnevner, kanskje den viktigste av dem alle. DE VIL! 

I to dager har fokuset vært på klassebygging og relasjoner. Hvorfor? Fordi elevene våre har valgt et utdanningsprogram der de i nær fremtid skal ut å jobbe med mennesker. Empati, omsorg for andre og evnen til å by på seg selv er viktig. Derfor har vi i starten høyt fokus på klassebygging. Trygghet er viktig for at eleven skal bli så god han eller hun kan, på sitt beste.

Og når det er på plass hopper vi rett inn i fagene. Et stort knippe faglig sterke lærere, både gamle travere og helt rykende ferske, står nemlig parate ved tavla, og klør i fingrene etter å starte. Etter å lære bort, inspirere, begeistre, trøste, og kanskje til og med leke litt. 

Joda, det lover godt for et fantastisk spennende og godt skoleår for alle oss på Helse og Oppvekst. Vi gleder oss til å samarbeide med resten av skolen, på tvers av de andre studieretningene, med de foresatte, og selvfølgelig med elevene selv.

 

Velkommen til et nytt skoleår!