Reisebrev fra Kreta - del 2

Da er vi alle kommet oss vel hjem fra et fantastisk praksisopphold. I første del av praksisen fikk vi oppleve den greske påsken, nå i siste del har vi vært inne på sykehjemmet i praksis.

Elleve elever fordelt på seks ulike avdelinger møtte spente opp på Annousakeio til sin første dag og oppholdet levde opp til sine forventninger. Elevene har beskrevet denne perioden som spennende, annerledes, moro, grensesprengende og meget lærerik. Vi har blant annet vært i ordinært stell, vi har vært på kjøkkenet, vi har opplevd hjemmetjenesten, vi har vært med på rehabiliteringssentret, vi har fått målt blodsukker og tatt blodtrykk og vi har vært med under måltidene. En meget variert praksisuke.

På siste dag tok vi med flere av beboerne på tur til Falassarna hvor vi dro på kafé og koste oss med kaffe og kake. En meget hyggelig tur. Sykehjemmet arrangerte i tillegg avskjedsfest for oss med gresk sang og musikk. Her fikk vi alle danset og kost oss sammen, både ansatte, elever og beboere. Elevene har fått kjempefine tilbakemeldinger fra sine veiledere på sykehjemmet. En særdeles dyktig gruppe med elever fikk vi voksne beskjed om.

Vi fikk også litt tid til andre ting på fridager og etter jobb midt i uka. På ettermiddagen etter vår første arbeidsdag var vi invitert som gjester av kirken til gallamiddag i Platanias. Dette er et arrangement hvor kirken samler inn penger til driften av sykehjemmet. Kvelden var lagt opp som en gresk aften med kretisk musikk, sang og dans. En flott opplevelse. Elevene har i tillegg vært på handle- og badetur i Chania. Vi dro til «Den rosa stranden» Elafonissi, som er kåret til en av Europas vakreste strender hvor vi tilbrakte en hel dag med soling og bading. På den siste søndagen skulle vi dra på båttur, men avlyste dette på grunn av sterk vind. Selv om båtturen ble avlyst så var eventyrlysten fortsatt tilstede og vi valgte å dra til Paleochora. Dette er en liten by på sørkysten av Kretas vestlige del. Byen har en liten halvøy som er 400 meter lang og 700 meter bred. Både kjøreturen over fjellet og selve oppholdet ble en reise i kretisk landskap, kultur og arkitektur.

Denne turen har vært et eventyr fra ende til annen med mange gode opplevelser for både elever og voksne. Takk for oss Annousakeio, for denne gang! Vi ser frem til neste møte.

Isoda, Ragnhild, Sølvi og Synnøve