Reisebrev fra Kreta

12 elever fra Vg2 Helsearbeiderfag, er på praksis gjennom faget yrkesfaglig fordypning på Annousakeio Therapeutic Centre på Kreta.

Da har vi allerede vært på Kreta i fem dager. Med tolv elever, to lærere og tre følgepersoner jobber vi med struktur og kommunikasjon for å sikre alles behov. Foreløpig har dette fungert godt og alle har hatt gode opplevelser.

Allerede samme dag vi kom var elevene klar for utforsking av nærområde, vi har fått prøvd stranden, shopping og vært på omvisning på et olivenoljepresseri.

På onsdag var vi på omvisning på sykehjemmet vi skal være i praksis, Annousakio. Engasjerte og imøtekommende ansatte viste oss rundt og forklarte hvordan sykehjem, rehabiliteringsavdeling, korttidsavdeling og fysioterapeutene jobber for både beboere og innbyggere i kommunen.

I denne praksisen har den greske påsken vært en del det obligatoriske opplegget. Vi har deltatt på tre messer (gudstjenester) og påskeaften var det fyrverkeri som representerer brenningen av Judas. Den hellige flamme, som representerer Kristus liv ble tent i kirken og delt blant alle i menigheten. Mange hadde laget stearinlys eller kjøpt pyntede lys for å kunne ta med flammen hjem.  Påskedagen ble vi invitert til lunsj av ledelsen av sykehjemmet, hvor sykepleier Stefania Schetaki og hennes familien var vertskap. Elevene har opplevd den greske påsken som spennende og har ønsket en bredere innføring i ritualene og deres betydning.

Vi ser forventningsfullt frem til frem å komme i gang på sykehjemmet på tirsdag med alle de nye opplevelsene som venter oss. Fortsettelse følger….