Teknikk og industriell produksjon Vg1 [Hopp til innhold]

Teknikk og industriell produksjon Vg1

Praktisk arbeid og spennende prosjekter

På Teknikk og industriell produksjon er det mye praktisk arbeid og prosjekter. I Vg1 arbeider elevene med demontering, montering og "starting" av motorer, samt lager støttebukker og hammer. Det blir i tillegg gitt opplæring i bruk av digitale tegneprogram.

Elevene reiser også på ekskursjoner til aktuelle og interessante bedrifter.

Crosscart

I Vg1 skal en crosscart bygges. Elevene sveiser rammen og monterer crosscarten sammen. Prosjektet avsluttes med en dag på Eksismoa motorpark dere flere skoler møtes og kjører mot hverandre.

Fag- og timefordeling på Vg1

Fellesfag; norsk, engelsk, matematikk, naturfag og kroppsøving.

Programfag; Tekniske tjenester, produksjon, dokumentasjon og kvalitet og yrkesfaglig fordypning.

Tekniske tjenester
Lære å bruke riktig verktøy og utstyr til produksjon og reparasjon. Kunne utføre enkle målinger av trykk, temperatur og elektriske størrelser.

Produksjon
Her får du lære å bruke håndverktøy, lære å sveise, dreie, frese og montere sammen deler og komponenter.

Dokumentasjon og kvalitet
Dette faget dreier seg om å kunne forstå skjemaer, tabeller og tekniske tegninger for å kunne utføre enkel produksjon.

Yrkesfaglig fordypning
Du kan bli kjent med yrker og bedrifter du har lyst til å jobbe i.