Kjøretøy Vg2 [Hopp til innhold]

Kjøretøy Vg2

Praktisk arbeid, utplassering og spennende prosjekter

Elevene jobber med kundebiler og får opplæring i kundebehandling. Elevene er også utplassert i praksis i to perioder i løpet av skoleåret.

Bilcrossbil

I skoleåret 2012/2013 startet Vg2 Bilskade, lakk og karosseri og Kjøretøy opp et prosjekt der to biler ombygges til bilcrossbiler. Arbeidet gjøres av elevene, der de to klassene får ansvaret for hver sin bil. Ved avslutning av prosjektet arrangeres en vinter- og motorsportsdag med trening på isbane eller bilcrossbane.

Her får elevene prøve seg på Vålerbanen:

Fag- og timefordeling på Kjøretøy Vg2

Fellesfag; norsk, engelsk, samfunnsfag og kroppsøving.

Programfag; Verkstedarbeid, dokumentasjon og kvalitet ogyrkesfaglig fordypning

Verkstedarbeid
I dette faget skal du lære deg hvordan mange av kjøretøyets deler og komponenter virker. Du skal også lære deg enkle service- og reparasjonsmetoder som er hyppig brukt på moderne kjøretøyverksteder.

Dokumentasjon og kvalitet
I dette faget skal du lære deg å dokumentere det arbeidet du utfører. Du skal også lære å bruke skjemaer og beskrivelser for å utføre service- og reparasjonsarbeid på kjøretøy.

Yrkesfaglig fordypning
Du skal bli kjent med yrker og bedrifter du kan tenke deg å få lærlingeplass i. I dette faget jobber vi med læreplanmål fra Vg3.

Eleverfaringer

John-Fredrik Jota 2KJTA  2017/2018
Jeg valgte Vg2 kjøretøy fordi jeg liker å skru og mekke.  Denne interessen har jeg hatt så lenge jeg kan huske. Tidligere ble det mye skruing på alt mulig, men etter som jeg har blitt eldre er interessen for å skru på biler blitt størst.

Hvorfor jeg valgte Bjørkelangen videregående skole både på Vg1 TIP og Vg2 Kjøretøy er fordi skolen ligger i den kommunen jeg bor i og at jeg trives veldig godt her.

John-Fredrik 2KJTA Bjørkelangen vgs
John-Fredrik 2KJTA