Service og samferdsel

Er du serviceinnstilt, flink til å lytte og liker å hjelpe andre?

• er du nysgjerrig på å vite hvordan man starter egen bedrift?
  • liker du å løse praktiske oppgaver?
  • har du en gründer i magen?
  • liker du tall eller å være systematisk?
  • ønsker du å få praktisk erfaring fra arbeidslivet, nettverk og referanser fra næringslivet?

Da kan dette utdanningsprogrammet være noe for deg!

Eleverfaringer

Martin Aleksander Rognlien, 1SSA (18/19)

Ariel Foto

Jeg valgte Service og samferdsel fordi jeg vil jobbe med IKT. Jeg planlegger å ta fagbrev i IKT-servicefaget. Og deretter gå Vg4 påbygg.

I 10. klasse fant jeg ut om Service og samferdsel selv. En bekjent som går i læra nå anbefalte meg det også, så da bestemte jeg meg for å søke dette utdanningsprogrammet. Vi har varierte arbeidsmetoder og vi er mye ute og besøker bedrifter. I tillegg til det, får vi mye arbeidslivspraksis.

I min første praksis var jeg hos Brainify AS her på Bjørkelangen der jeg fikk jobbe med programmering. Det likte jeg godt. Vi skal snart ut i neste praksisperiode og etter jul skal vi ut fast en dag i uka. Jeg syns arbeidslivspraksisen gjør utdanningsprogrammet interessant og utviklende. – Det gir meg rett og slett lyst til å lære mer.

Jeg anbefaler denne utdanningen.

Valesa Wiliams Awour, 2SSA (18/19)

Da jeg kom inn på Service og samferdsel i Vg1, skjønte jeg raskt at dette var noe som passet for meg, selv om det egentlig hadde vært tredjevalget mitt.

Vi har mye praksis og det faglige oppleves som svært nyttig. Det meste av det vi holder på med dreier seg om veien videre eller «Veien mot voksenlivet». Vi lærer hvordan vi skal utforme jobbsøknader og CV’er og får prøvd dette ut i praksis. I mange av yrkene videre, er kontakten med mennesker vi får viktig, og det er spennende å lære om hvordan man skal jobbe med mennesker og møte mennesker gjennom blant annet kroppsspråk.

Jeg ser for meg læretida i en butikk, men det er mange muligheter for oss som går denne studieretninga. Seinere har jeg lyst til å jobbe med reiseliv eller kanskje innen hotellbransjen.

Det fine med Bjørkelangen videregående er at alle har noen å være med, alle kan finne «sin gjeng». Det har også blitt mer flerkulturelt de siste årene, noe jeg setter pris på.

Joakim Bergersen

Fagkoordinator Service og samferdsel / Design og håndverk