Service og samferdsel

Er du serviceinnstilt, flink til å lytte og liker å hjelpe andre?

• er du nysgjerrig på å vite hvordan man starter egen bedrift?
  • liker du å løse praktiske oppgaver?
  • har du en gründer i magen?
  • liker du tall eller å være systematisk?
  • ønsker du å få praktisk erfaring fra arbeidslivet, nettverk og referanser fra næringslivet?

Da kan dette utdanningsprogrammet være noe for deg!

Eleverfaringer

Magnus Mæhlum, 2 SSA (16/17)

Jeg valgte Service og samferdsel fordi jeg vil utdanne meg som selger, helst bilselger. Jeg skal først ta fagbrev som selger innenfor Salg, service og sikkerhet.

I 10. klasse hørte jeg mye positivt om Service og samferdsel, og bestemte meg for å søke dette utdanningsprogrammet. Vi har varierte arbeidsmetoder, blant annet arbeider vi mye med ungdomsbedrift. Dette gir deg god erfaring dersom du vil starte egen bedrift seinere i livet. I tillegg til det, får vi mye arbeidslivspraksis. Vi er utplassert fast en dag i uka i en bedrift, noe som gjør utdanningsprogrammet interessant og utviklende. – Det gir meg rett og slett lyst til å lære mer.

Jeg anbefaler denne utdanningen.

Frida Eriksen, 1 SSA (16/17)

På Service og samferdsel har vi mange spennende arbeidsmetoder. Vi jobber med ungdomsbedrift, som er en praktisk arbeidsmåte. Her får vi muligheten til å utvikle vår egen bedrift og markedsføre og selge produktene og tjenestene våre. Dette gir oss kunnskap om og god erfaring med hva det vil si å starte og drive en bedrift.

I tillegg til å arbeide med ungdomsbedrift, er vi i perioder ute i praktisk opplæring i bedrift. I Vg1 er vi ute i praksis en dag i uken i 2. termin. Disse utplasseringsperiodene liker jeg svært godt. Da blir jeg kjent med yrkeslivet på en annen måte enn ved bare å være på skolen. Vi drar også på ekskursjoner til store og små bedrifter, noe som er veldig spennende.

Jeg synes skoleåret har vært interessant. Jeg har lært mye, og uansett hva jeg skal arbeide videre med, vil kunnskapen jeg har fått på dette utdanningsprogrammet komme godt med seinere i livet.

Bjørkelangen vgs er en trivelig skole med et godt elevmiljø. Lærerne er flinke, og «ser» elevene.

Joakim Bergersen

Fagkoordinator Service og samferdsel / Design og håndverk