Idrettsfag

- Er du glad i å være aktiv, trives ute i frisk luft og er idrettsinteressert?

- Ønsker du å utvikle deg i flere forskjellige idretter eller å spesialisere deg i enkelte idretter?

- Vil du ha generell studiekompetanse samtidig som du søker en aktiv hverdag i et trivelig og sosialt miljø med faglig dyktige lærere?

Da er idrettsfag noe for deg!

Du må i tillegg være interessert i teoretiske fag, siden dette også er en stor del av skolehverdagen. Det å kunne ferdes og oppholde seg i natur er også viktig, siden du som idrettsfagselev drar på forskjellige turer i ulike miljøer.

Eleverfaringer

Hanne Fjellheim 3IFA (2016/2017)

Da jeg skulle velge utdanningsprogram, visste jeg hele tiden hva jeg ville velge. Idrett var noe jeg hadde tenkt på lenge. Jeg visste ikke hva jeg ville etter videregående, men jeg visste at jeg likte å drive med idrett. Derfor var idrettslinja et lett valg for meg, der jeg kan drive mye med idrett samtidig som jeg kunne få generell studiekompetanse. Det ble idrettslinja på Bjørkelangen i og med at det var det som var nærmest meg. Jeg hadde også hørt mye bra om Bjørkelangen videregående skole.

Da jeg startet i 1IFA var jeg veldig spent på klassen, og hvordan klassemiljøet kom til å bli. På starten av skoleåret hadde vi mange bli-kjent-leker. Litt senere dro vi på kanotur, og det var på den turen klassen virkelig ble kjent med hverandre. Jeg er veldig fornøyd med lærerne også. De har mye variasjon i læringen, som gjør at det ikke blir så kjedelig.

Det er mye bra med idrettsfag. Du kan velge mellom toppidrett og breddeidrett. Jeg valgte toppidrett. Jeg lurte på om jeg kom til å savne og ha litt variasjon i idretter, men det får jeg uansett, i faget aktivitetslære. Det er noe jeg syns er veldig bra! Turene som vi skal ha på idrettsfag tror jeg kommer til å bli veldig bra! Jeg har hørt veldig mye bra om dem, og kanoturen var veldig bra. Spesielt sosialt.

Jeg angrer ikke på at jeg valgte idrettsfag på Bjørkelangen videregående skole. Jeg er veldig fornøyd.

Robin Celine Stensrud 1IFA (2016/2017)

For meg var det å søke til videregående en tankefull prosess. Jeg vurderte flere ulike utdanningsprogram og skoler. Jeg hadde noen tanker om hva jeg ville etter videregående og siden jeg alltid har vært interessert i idrett, havnet valget på idrettsfag. På idrettsfag får jeg generell studiekompetanse, noe som var viktig med tanke på videre skolegang/yrkesvalg etter videregående. En god blanding av teorifag og trening passer meg perfekt. Jeg valgte Bjørkelangen videregående skole fordi det er den skolen som ligger nærmest der jeg bor og jeg hadde hørt mye bra om skolen.

Jeg var veldig spent på klassen og hvordan klassemiljøet kom til å bli, men skal jeg være helt ærlig kunne det ikke blitt noe bedre. Vi har ca to turer i året og mye fysisk aktivitet, noe som gjør at vi blir veldig godt kjent med hverandre. Lærerne på BVS er motiverende, morsomme og varierte. De legger til rette for hver enkelt og viser faglig kunnskap. For meg er dette veldig viktig da jeg lett kan miste fokus, men allikevel ønsker gode karakterer.

På idrettsfag kan du velge mellom breddeidrett eller toppidrett. Breddeidrett ble et lett valg for meg da jeg holder på med både fotball og bilcross. Jeg liker å trene variert, samtidig som jeg synes det er morsomt å gå litt i dybden på noen idretter. Jeg får fortsatt god tid til å spille fotball, noe som er veldig viktig for meg.

Jeg tror ikke jeg kunne blitt mer fornøyd med valget med å gå idrettsfag på Bjørkelangen videregående skole.

Bjørn Olsen Borgen

Avdelingsleder Realfag / Idrettsfag