Idrettsfag

- Er du glad i å være aktiv, trives ute i frisk luft og er idrettsinteressert?

- Ønsker du å utvikle deg i flere forskjellige idretter eller å spesialisere deg i enkelte idretter?

- Vil du ha generell studiekompetanse samtidig som du søker en aktiv hverdag i et trivelig og sosialt miljø med faglig dyktige lærere?

Da er idrettsfag noe for deg!

Du må i tillegg være interessert i teoretiske fag, siden dette også er en stor del av skolehverdagen. Det å kunne ferdes og oppholde seg i natur er også viktig, siden du som idrettsfagselev drar på forskjellige turer i ulike miljøer.

Eleverfaringer

Eskil Evjen 2IDA (2018/2019)

Jeg valgte idrettsfag og er veldig fornøyd med det. Miljøet, aktiviteten og lærerne gjør idrett til det optimale utdanningsprogrammet. Når jeg skulle velge utdanningsprogram på videregående, kom det råd fra mange rundt meg, men jeg valgte det jeg trodde kom til å bli best på alle områder. Idrett kombinerer turer som er ekstremt gode sosialt, teoretiske fag som gir generell studiekompetanse, og masse fysisk aktivitet.

Jeg er en aktiv person, og ved å gå idrettsfag har jeg muligheten til å trene både på skolen og på kveldstid. Opplegget mellom egen idrett og skolen er fantastisk, man legger til rette og samarbeider godt. Uansett om man velger topp- eller breddeidrett får man muligheten til å prøve flere aktiviteter og idretter gjennom andre fag. Gjennom de ulike idrettsfagene lærer vi mye nyttig, som gjør det lettere for oss å planlegge og gjennomføre trening samt spise godt og riktig.

Muligheten til å ha en morsom og variert skoledag, men samtidig få generell studiekompetanse var det som fikk meg til å velge idrettsfag. Miljøet i klassen har vært bra siden dag en og blir bedre og bedre for hver dag som går. Variasjonen mellom idretter og fritidsinteresser gjør at vi aldri går tom for ting å snakke om.

Sist men ikke minst, er turene vi har veldig bra. Vi startet tidlig i vg1 med en kanotur. Her fikk vi gode erfaringer som er nyttige å ta med seg videre til de andre turene vi skal på. Vi hadde veldig mye regn, men humøret falt aldri. Vi hadde det utrolig gøy og jeg gleder meg allerede til sykkeltur, fjelltur og vintertur.

Idrettsfag er på mange turer og har et veldig bra opplegg på skolen, jeg gleder meg til å gå på skolen og ha det gøy hver dag.

Jeg er kjempefornøyd med idrettsfag og ville ikke byttet utdanningsprogrammet mot noe annet.

Robin Celine Stensrud 3IDA (2018/2019)

For meg var det å søke til videregående en tankefull prosess. Jeg vurderte flere ulike utdanningsprogram og skoler. Jeg hadde noen tanker om hva jeg ville etter videregående og siden jeg alltid har vært interessert i idrett, havnet valget på idrettsfag. På idrettsfag får jeg generell studiekompetanse, noe som var viktig med tanke på videre skolegang/yrkesvalg etter videregående. En god blanding av teorifag og trening passer meg perfekt. Jeg valgte Bjørkelangen videregående skole fordi det er den skolen som ligger nærmest der jeg bor og jeg hadde hørt mye bra om skolen.

Jeg var veldig spent på klassen og hvordan klassemiljøet kom til å bli, men skal jeg være helt ærlig kunne det ikke blitt noe bedre. Vi har ca to turer i året og mye fysisk aktivitet, noe som gjør at vi blir veldig godt kjent med hverandre. Lærerne på BVS er motiverende, morsomme og varierte. De legger til rette for hver enkelt og viser faglig kunnskap. For meg er dette veldig viktig da jeg lett kan miste fokus, men allikevel ønsker gode karakterer.

På idrettsfag kan du velge mellom breddeidrett eller toppidrett. Breddeidrett ble et lett valg for meg da jeg holder på med både fotball og bilcross. Jeg liker å trene variert, samtidig som jeg synes det er morsomt å gå litt i dybden på noen idretter. Jeg får fortsatt god tid til å spille fotball, noe som er veldig viktig for meg.

Jeg tror ikke jeg kunne blitt mer fornøyd med valget med å gå idrettsfag på Bjørkelangen videregående skole.

Bjørn Olsen Borgen

Avdelingsleder Realfag / Idrettsfag