Helse- og oppvekstfag

Er du omsorg - og serviceinnstilt?

• Er du til å stole på?
  • Kan du tenke deg å jobbe med mennesker, barn, ungdom eller voksne med ulike behov?
  • Syns du det er spennende å bli kjent med nye mennesker?
  • Ønsker du å bety noe for andre?
  • Liker du varierte dager og samarbeide med forskjellige mennesker?

Da kan dette utdanningsprogrammet være noe for deg!

Eleverfaringer

Jannike Fjeld Trønnes 1HEA 17/18

Jeg valgte Helse og oppvekstfag fordi jeg er glad i mennesker, og synes dette passet meg bedre en det de andre studieretningene gjorde.

I helse og oppvekstfag er det mer praktisk enn teoretisk arbeid, noe som fungerer veldig bra for meg. Helse og oppvekstfag er veldig greit å gå på for meg fordi man lærer mye om hvordan man skal oppføre seg blant andre mennesker, kroppsspråk, holdninger, osv.

Jeg er veldig fornøyd med både studieretningen og skolen.

På helse- og oppvekstfag får vi mange praktiske oppgaver, og det er ikke mye lekser, så dette gjør at jeg holder meg høyt motivert for skolearbeid. Det er mange gode og dyktige lærere her som passer på at vi elevene får den oppfølgingen vi trenger og lar oss være med på å bestemme. På HO lærer vi om mennesker, hvordan vi skal kommunisere med ulike brukere og generelt hvordan tankene og fysikken vår er bygd opp.

Jeg anbefaler helse og oppvekstfag for alle som er glad i mennesker og er glad i å jobbe med andre, Bjørkelangen vgs er en bra skole som passer på at elevene får lært mest mulig.

Johanna Holen Nesdal 1HEB 17/18

Jeg hadde hørt mye bra om Bjørkelangen vgs, og yrkeslinjene de har. Jeg valgte helse – og oppvekstfag, da jeg er opptatt av mennesker rundt meg. Det er så grunnleggende og spennende det vi lærer om. Det handler mye om verdier, respekt og holdninger. Uansett om man ikke skal jobbe innen helse og oppvekst, lærer man utrolig mye viktig og nyttig som man kan ta med seg og bruke videre i livet.

Vi har litt lengre skoledager der vi jobber med innleveringer og oppgaver så vi slipper det arbeidet hjemme.

Jeg har virkelig fått kjenne på arbeidslivet allerede. Det at vi er ute i praksis, gjør at vi får mer erfaring med hvordan arbeidslivet fungerer.

Man kan få en yrkesutdanning i løpet av videregående opplæringen, det er noe jeg tror mange er tilhenger av.

Ragnhild Holmedahl

Avdelingsleder Helse- og oppvekstfag

E-post ragnhild.holmedahl@bjorkelangen.vgs.no

Torunn Irene Feby Brokke

Fagskole Helsefag. Fagkoordinator Helse- og oppvekstfag.

E-post Torunn.Irene.Feby.Brokke@bjorkelangen.vgs.no