Helse- og oppvekstfag

Er du omsorg - og serviceinnstilt?

• Er du til å stole på?
  • Kan du tenke deg å jobbe med mennesker, barn, ungdom eller voksne med ulike behov?
  • Syns du det er spennende å bli kjent med nye mennesker?
  • Ønsker du å bety noe for andre?
  • Liker du varierte dager og samarbeide med forskjellige mennesker?

Da kan dette utdanningsprogrammet være noe for deg!

Eleverfaringer

Marie Norbye Aas 1HSA (18/19)

Jeg valgte Helse og oppvekstfag fordi jeg er glad i mennesker og jeg har lyst til å jobbe med mennesker senere i livet. Jeg hadde også hørt mye bra om selve skolen.

Det vi lærer er veldig spennende og nyttig. Vi lærer mye om hvordan man skal være blant andre mennesker, hvordan vi skal kommunisere med hverandre, hva slags holdninger vi har osv. Jeg mener egentlig at mye av det vi lærer på Helse og oppvekst er noe alle burde vite litt om, for det er mye av det som man har bruk for i andre yrker også og ikke bare i yrkene innen helse og oppvekst.

Vi gjør ofte praktiske ting, som rollespill, film og diskusjoner for å lære. Av og til er vi også på kjøkkenet og lager mat. Jeg har fått kjenne på arbeidslivet og hvordan det fungerer siden vi er i praksis en gang i uka. Det er veldig lærerikt og positivt å få litt erfaringer med arbeidslivet. Lærerne våre på Helse og oppvekst er veldig flinke og dyktige. De lærer oss masse og vi får være med å bestemme hvordan vi skal jobbe med fagene og hva slags vurderinger vi skal ha. De er også hyggelig og de bryr seg veldig om oss elevene.

Jeg anbefaler virkelig Helse og oppvekst her på Bjørkelangen vgs til andre som liker å være med og jobbe med andre mennesker, og som ønsker å lære mer om det.

Ibrahimi Hidayatullah 1HSA (18/19)

Jeg valgte Bjørkelangen videregående skole fordi det er den skolen som ligger nærmest der jeg bor og jeg hadde hørt mye bra om skolen. Jeg valgte helse og oppvekstfag fordi jeg er opptatt av mennesker rundt meg og jeg synes dette passer meg bedre enn de andre utdanningsprogrammene.

I helse og oppvekstfag er det mer praktisk enn teoretisk arbeid som gjør at vi får mer erfaring med hvordan arbeidslivet fungerer.  Vi lærer om mennesker, hvordan vi skal kommunisere med ulike brukere og generelt hvordan tankene og fysikken vår er bygd opp.

Bjørkelangen vgs er en trivelig skole med et godt elevmiljø. Lærerne er flinke og «ser» elevene. Jeg er veldig fornøyd med både studieretningen og skolen.

Ragnhild Holmedahl

Avdelingsleder Helse- og oppvekstfag

E-post ragnhild.holmedahl@bjorkelangen.vgs.no

Torunn Irene Feby Brokke

Fagskole Helsefag. Fagkoordinator Helse- og oppvekstfag.

E-post Torunn.Irene.Feby.Brokke@bjorkelangen.vgs.no