Helse- og oppvekstfag

Er du omsorg - og serviceinnstilt?

• Er du til å stole på?
  • Kan du tenke deg å jobbe med mennesker, barn, ungdom eller voksne med ulike behov?
  • Syns du det er spennende å bli kjent med nye mennesker?
  • Ønsker du å bety noe for andre?
  • Liker du varierte dager og samarbeide med forskjellige mennesker?

Da kan dette utdanningsprogrammet være noe for deg!

Eleverfaringer

Kristian Gjerdingen Grahn 1HEB (16/17)

Jeg valgte helse og oppvekstfag fordi jeg vil jobbe med mennesker, og var lei av den vanlige skolegangen. I helse og oppvekstfag så er det mer praktisk enn teoretisk arbeid, noe som fungerer veldig bra for meg. Helse og oppvekstfag er veldig greit å gå på for meg fordi vi lærer mye om hvordan man skal oppføre seg blant andre mennesker, kroppsspråk, holdninger, osv.  Vi har mange gode diskusjoner i kommunikasjonsfaget, og det liker jeg veldig godt.

Jeg valgte HO fordi vi lærer mye om respekt, fordommer og holdninger. Lærerne er ofte utdanna innenfor helsesektoren som f.eks sykepleier, så de har personlig erfaring med fagene de snakker om, noe som gjør fagene mer interessante.

Jeg anbefaler helse og oppvekstfag, og selv om du ikke vil jobbe med noe som har med helsefagene å gjøre, så lærer du mye nyttig som du kan ta med deg videre i livet.

Martine Årbogen, 1HEB (16/17)

Jeg valgte Bjørkelangen videregående skole fordi jeg hørte mye godt om miljøet her og utdanningsprogrammene de tilbyr. Jeg går helse- og oppvekst Vg1, og er veldig fornøyd med valget mitt.

På helse- og oppvekstfag får vi mange praktiske oppgaver, og det er ikke mye lekser, så dette gjør at jeg holder meg høyt motivert for skolearbeid. Lærerne her er utrolig dyktige, og de hjelper oss med alt vi måtte trenge, om det er innleveringer eller praksisplasser. Det som er bra med å gå på helse- og oppvekstfag, er at du lærer å jobbe med forskjellige typer mennesker. Vi lærer mye om forskjellige verdier, holdninger, og mye om respekt. Dette gjør at vi blir godt forberedt til praksis og til arbeidslivet.

En annen ting som jeg tror mange er store tilhengere av, er at du blir ferdig utdannet etter videregående. Hvis du liker å jobbe med mennesker, og du er lei av lange skoledager bak en pult, så er helse- og oppvekstfag på Bjørkelangen noe for deg!

Ragnhild Holmedahl

Avdelingsleder Helse- og oppvekstfag

E-post ragnhild.holmedahl@bjorkelangen.vgs.no

Torunn Irene Feby Brokke

Fagskole Helsefag. Fagkoordinator Helse- og oppvekstfag.

E-post Torunn.Irene.Feby.Brokke@bjorkelangen.vgs.no