Skolekonkurranse for ungdomsbedrifter

4. desember ble det avholdt skolekonkurranse blant ungdomsbedriftene på Bjørkelangen VGS. Dette er en fin generalprøve før de skal delta på Romerriksmessen og Fylkesmessen utpå nyåret.

Kjør meg UB vant kategorien «Beste forretningsplan» og FLend UB vant kategorien «Beste Ungdomsbedrift». Begge disse vant 1500,- hver – gitt av Høland & Setskog Sparebank.

Kjør meg UB tilbyr en app som hjelper skoleelever å rekke skolen – selv om de har mistet bussen. Ved hjelp av appen kan elever som har mistet bussen formidle behov, posisjon og destinasjon via GPS til elever som har bil og som skal samme vei. Flend UB står for «lend a friend». Ideen spiller på delingsøkonomi og betyr at venner kan låne penger av hverandre på en enkel måte. Dermed slipper ungdom med periodevis dårlig råd å ta opp dyre forbrukslån eller bruke kredittkort som fort kan bli dyrt hvis man ikke betaler regningen i tide. Låneavtaler mellom venner formidles via en app på telefonen, og den sender ut betalingspåminnelse når betalingsfristen nærmer seg - i tillegg til flere andre smarte funksjoner.

Juryen besto av Carl Fredrik Havnås fra Høland & Setskog Sparebank, Erik Bakke fra Aurskog-Høland kommune og rektor Olav Wennemo. De påpekte at det var tett mellom Ungdomsbedriftene og vanskelig å velge ut vinnere. De berømmet også Second Life UB og Hangunder UB for å ha gode forretningsideer og gode presentasjoner – selv om de ikke nådde helt til topps denne gangen.