Besøk fra Forst

Tirsdag til lørdag forrige uke hadde vi besøk av elever og lærere fra Forst.

Litt før lunsj tirsdag 11.09 dro en liten velkomstdelegasjon fra BVS gjennom regnet for å hente gjestene våre. Reisen deres hadde gått uten problemer og de var spente på oppholdet i Norge. På BVS ventet resten av vertskapet med lunsj. Etter dette ble det en omvisning på skolen før gjestene dro hjem til sine respektive vertsfamilier.

Onsdagen ble brukt på skolen, der de norske elevene først holdt foredrag for sine tyske gjester. Deretter arrangerte lærerne en økt med kulturell utveksling, der det ble snakket om forskjeller på Norge og Tyskland, med hovedvekt på humor og musikk. Timen endte med at de norske elevene lagde en spilleliste på Spotify med norsk musikk til gjestene sine, og tyskerne gjengjeldte tjenesten. Etter lunsj gikk turen over til DH-avdelingen der vi skulle arbeide med ett kunstprosjekt ledet av Ingrid Rørvik. Elevene fikk en introduksjon om Edvard Munch, før de i grupper fikk prøve seg på å lage sin egen versjon av Skrik. Disse bildene henger nå i aulaen så alle kan få se dem.

Torsdagen var den store utedagen, først var det guidet tur til Høgåsen med Anders Brunes. Deretter tok Ingrid og Peter elevene med videre til Halsnes, der de padlet og koste seg ute. De ble avløst av Hannes og Frode, som satte i gang med turnering i Kubb som tyskerne vant. Kubb ble fulgt opp med fotball, der nordmennene rundspilte gjestene sine.

Kvelden ble rundet av i lavoen, og tradisjonen tro fortalte Hannes spøkelseshistorier. Dagen etterpå ble det hjemtur fra Halsnes. Den eneste dramatikken på fredagen var da en av tråbåtene manglet og vi måtte ut og lete. Heldigvis fikk Frode bruk for sin maritime kompetanse og tøffet rundt med et par jenter, fant båten og tauet den tilbake til bryggen.

Den siste dagen startet i Oslo klokken ti. Frode og Hannes ventet på Jernbanetorget, og Hannes ledet vei til Operataket, der noen tok selfies, mens andre nøt utsikten. Videre bar turen opp Karl Johan, mens vi tråklet oss mellom andre turister og maratonløpere. Målet var Nasjonalgalleriet der det var booket en tur så vi fikk med oss høydepunktene, og fikk sett Skrik, som vi hadde jobbet med tidligere i uken. Hannes guidet gruppen trygt videre til slottet, der elevene fikk fri til å handle og spise. Til slutt møttes alle igjen ved Oslo S, og et lærerikt og hyggelig besøk ble avsluttet.

Her kan du lese mer om vårt samarbeid med Friedich-Ludwig-Jahn-Gymnasium.