Leseprosjektets Grand finale!

Med rød løper i auditoriet og sprudlende drikke i champagneglass, avsluttet vi høstens leseprosjekt for førsteklassene på yrkesfag.

Mandag 27. november var auditoriet fylt opp av elever og lærere fra vg1 yrkesfag som har vært med på høstens leseprosjekt.

Vi startet med velkomst og et innlegg fra ledelsen ved Trine Sæthre, før vi ga ordet til dagens hedersgjest, forfatteren Helene Guåker. Hun fortalte om sitt forfatterskap, om følelsen hun har av å "bare måtte skrive". Hun skrøt av elevene som har lest her på skolen i mange uker, til tross for at lesing kan være en fremmed og kjedelig aktivitet for noen. Lesing sammenlignet hun med å trene; for å bli sterkere i musklene dine må du trene, mens ved å lese utvikler du empatien din. Da Guåker leste høyt fra boka si "Sveiseblink", var det helt stille i salen.

I pausen som fulgte var det servering av frukt, twist og "champagne" i høye glass for å skape litt "Oscar" -stemning da vi skulle over til premiering av beste boktrailere.

Etter pausen startet vi med litt oppsummering av leseprosjektet. Hvordan har det egentlig vært å være lese i fem-seks uker og jobbe med boktrailer til slutt? Noen har kanskje for første gang lest en hel bok, noen har fått testa tålmodigheten. Noen har kost seg i lesetida og til og med blitt litt glad i noen av bøkene. Noen har satsa på enkle, lettleste bøker, mens andre har gått på vanskeligere bøker, gjerne etter tips fra medelever. Mange av elevene syntes at det å jobbe med boktrailer i grupper og lage en "reklamefilm" for en av bøkene de har lest, var en fin måte å jobbe på.

Det ble vist sju nominerte boktrailere og alle gruppene som hadde jobbet med filmene fikk presentere seg og si litt om sitt arbeid. Juryen, bestående av rektor Olav Wennemo, avdelingsleder Trine Sæthre, samt de ansatte på biblioteket, Karina og Katrine, hadde på forhånd kåret to vinnere. Juryen var svært imponert over elevenes kreativitet, filmtekniske grep og skuespillertalenter i årets boktrailere! Vinnerne kom fram til applaus og hentet sine gavekortpremier.

Takk til alle elever og lærere fra ulike avdelinger, ledelsen, kontorpersonale, samt vaktmester som alle har bidratt for å lage en flott markering!
Vinner av Beste Boktrailer: