Påskehilsen fra rektor

Brått er det blitt påske på Bjørkelangen videregående skole. Selv med sen påske synes vi vinteren har gått utrolig raskt. Og nå tror jeg alle på skolen gleder seg til noen dager fri i vårsolen.

Påskeferien markerer på mange måter starten på avslutningen av skoleåret. Det er alltid spennende når vi tar fatt på siste etappe etter påske – det nærmer seg eksamen. Jeg vet det har foregått mye variert og spennende læringsarbeid gjennom vinteren. Derfor har jeg håp og forventninger om at mange av skolens elever skal oppleve at de har lykkes når vi kommer til juni.

Jeg har lyst til å trekke fram noen eksempler på det spennende mangfoldet på skolen denne vinteren. Bjørkelangen videregående skole satser på entreprenørskap og ungdomsbedrifter, og også i år gjorde bedrifter fra skolen det bra på fylkesmessa. Vi har i vår arrangert fylkesmesterskap for Vg2 Kjøretøy, der en av skolens elever kom på en flott 2. plass. Vi kan være stolte over både arrangement og resultat. En gruppe elever og lærere på Vg2 Kjøretøy var på hospitering i 14 dager i Tyskland. Der fikk de blant annet oppleve tysk yrkesfagopplæring. Det ble en spennende og lærerik hospitering for alle fra BVS. Dette er en del av skolens internasjonaliseringsarbeid og finansieres gjennom Erasmus+-programmet. Skolen har også hatt elever på studietur til Spania i vinter, og rett over påske reiser helsefagelever til Kreta.

Jeg opplever mange fornøyde elever og et aktivt elevråd også i vinter. Jeg gleder meg over elevenes engasjement for elevrådsarbeid hos oss, og ikke minst ønsket om å bidra i skolens pedagogiske utviklingsarbeid.

Vi ønsker at flest mulig av elevene på yrkesfag skal komme ut i lære, og jeg gleder meg over alle som i disse dager skriver lærekontrakt. Jeg tror det gode og systematiske samarbeidet vi har med lokalt næringsliv og kommunene er et viktig bidrag her.

I den sammenheng vil jeg også nevne et spennende samarbeid mellom Aurskog-Høland kommune, Kjelle vgs og Bjørkelangen vgs dette skoleåret. Lærere i matematikk på de videregående skolene og i grunnskolen har vært på flere samlinger for å dele erfaringer og diskutere undervisning i matematikkfaget. Dette har vi tro på vil bidra til at flere elever lærer mer i dette faget. Det er en målsetting at dette samarbeidet skal videreføres neste skoleår.

Med våren kommer både russetid og eksamen. Jeg håper elevene på Vg3 får en fin avslutning av tiden på videregående skole, og at fokus blir på å vise hvor god man er blitt på disse tre årene.

Vi ønsker at foreldre og foresatte skal være best mulig informert, og forsøker å oppdatere skolens hjemmeside og Facebook-side etter beste evne. Følg med. Spesielt kan dere merke dere «Dagen Din» på skolens hjemmeside, der finner dere blant annet eksamensinformasjon.

Med ønske om en riktig god påske.

Olav Wennemo