Ekskursjon til Spania

16 mars reiste 18 spansk-elever fra Bjørkelangen, Nannestad og Roald Amundsen VGS til Benamádena, rett utenfor Malaga. Elevene får en innholdsrik uke med spanskundervisning på en god skole, Colegio Maravillas, innkvartering privat hos spanske familier og flotte ekskursjoner.

Allerede dagen etter ankomst, søndag, hadde vi heldagstur til Granada, med besøk i fantastiske Alhambra. Alhambra er på UNESCOS Verdensarvliste og Spanias mest besøkte turistattraksjon.

På mandag kjørte undervisningen i gang. Etter dagens undervisning, fikk våre elever i oppgave å lage paella til alle skolens elever, 80 stykker. Kokken var en dyktig læremester som på spansk (selvsagt) forklarte steg-for-steg hvordan man lager en skikkelig paella.

Resten av uken blir det undervisning på skolen, kombinert med flere spennende ekskursjoner, både til Malaga med blant annet besøk på Picasso-museet og til fjellbyen Ronda. Elevene får en skikkelig «boost» i spansken sin, med både undervisning og ved å bo hjemme hos spanske familier- og spise frokost og middag hos dem. Vi gleder oss til resten av uken.

Roar Bjerkeli, spansklærer