Lokal aksjonsdag, Tumaini.

Fra 2014 har Bjørkelangen vgs støttet organisasjonen Tumaini. Vi har vært med på å bygge og drive en yrkesfaglig skole for ungdom i Giribe, Kenya. 

I februar 2016 reiste tre elever og tre ansatte fra BVS til Giribe for å besøke prosjektet. Delegasjonen hadde en vellykket tur med mange sterke opplevelser på godt og vondt. De fikk på nært hold se at det nytter å hjelpe! I februar 2018 reiser en ny delegasjon fra skolen til Giribe.

Skolen har løpende kontakt med Tumaini og får informasjon jevnlig om hvordan det går på skolen, som nå består av datamaskinkurs, skredder-, landbruks- og murerlinje. I 2018 er det oppstart for en ny sveiselinje. Bygningen (på bildet) som skal huse sveiselinja er allerede bygget av murerlinja!

Aksjonsdag

Årets aksjonsdag går av stabelen 24. november. På aksjonsdagen jobber elevene for å samle inn penger til prosjektet. Noen organiserer kakesalg eller gjør småjobber mot betaling. Noen går med bøsse på ettermiddagen/kvelden mens andre får arbeidsplass tildelt av aksjonskomiteen. Ta vel imot forespørsler fra elever om å få vasket bil, ryddet en bod, malt en vegg eller rufset opp i hagen!